Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronärtskocka med rört citronsmör

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingenting går upp mot en välkokt kronärtskocka med smör. Njut av bladen ett och ett!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kronärtskockorna väl och skär av den grova stjälken. Klipp av de taggiga topparna på bladen.
  2. Koka skockorna mjuka i rikligt med saltat vatten tills ett av ytterbladen går lätt att dra loss. Koktiden kan variera mellan 30 och 45 minuter.
  3. Rör smöret mjukt. Smaksätt med citronsaften, det finrivna citronskalet, salt och peppar.
  4. Låt kronärtskockorna rinna av och servera dem varma med rört citronsmör.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tillberga 11 augusti 2008

    har i dag köpt två taggiga kompisar för första gången och skall i kväll testa detta...spännande

  • ingmajsan 12 juni 2011

    Köpte två kronärtskockor (för 1 €uro)som vi åtnjöt innan Prix Diane i Chantilly Frankirke ditt citronsmör var toppen Lena

  • GittaW 2 augusti 2012

    Jättegott ! Vi äter dem med smält smör, som släpärter. GittaW

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.