Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronärtskockssallad med melon och hummus

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättsam lunch eller middag under varma sköna dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hummus: Skölj kikärterna och låt dem rinna av väl. Mixa dem med stavmixer. Skala vitlöken och tillsätt den, salt samt resten av ingredienserna. Smaka av med peppar.
  2. Låt kronärtskockhjärtan rinna av väl. Dela dem. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med 2 msk olja, citronjuice och skal, 1 krm salt och 1 krm peppar. Låt kronärtskockhjärtan dra i marinaden en stund.
  3. Skär melonen i klyftor och ta bort skalet. Spara gärna några klyftor hela till serveringen. Skär resten i bitar. Dela och kärna ur avokadon. Skär i bitar.
  4. Blanda kronärtskocka, melon och avokado med rucola. Hacka cahewnötterna grovt. Servera med hummus.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.