Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbär- och jordgubbskaka i långpanna

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Sockerkaksbotten med krusbärssylt, toppad med en härlig färskostglasyr med jordgubbssmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner krusbärssylten i smeten.
  3. Grädda kakan i 25-40 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader. Låt svalna.
  4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Det går också bra med mascarponeost. Smaksätt glasyren efter eget tycke och smak. Har man inte jordgubbssaft kan man ta i mer arom. Garnera efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.