Under det söta och fluffiga täcket av maräng döljer sig syrliga krusbär - en perfekt kombination!
Instruktioner
- Blanda mjöl och råsocker. Rör i det smälta smöret och det uppvispade ägget. Tryck ut degen i en pajform 26-28 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Fördela krusbären i pajformen och sikta över potatismjöl och socker. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den sedan svalna helt.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i sockret lite i taget, till en blank och seg maräng. Vispa till sist i ättika. Fördela marängen över bären.
Strö över mandelsplitter eller mandelspån.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 10 minuter så att marängen får lite färg.
Publicerat den
7 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar