Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbär under marängtäcke

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Under det söta och fluffiga täcket av maräng döljer sig syrliga krusbär - en perfekt kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och råsocker. Rör i det smälta smöret och det uppvispade ägget. Tryck ut degen i en pajform 26-28 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  4. Fördela krusbären i pajformen och sikta över potatismjöl och socker. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den sedan svalna helt.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i sockret lite i taget, till en blank och seg maräng. Vispa till sist i ättika. Fördela marängen över bären. Strö över mandelsplitter eller mandelspån.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 10 minuter så att marängen får lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.