Äppelpaj med en fyllning av äpplen, kanel, katrinplommon och russin.
Instruktioner
- Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Dela degen i två delar. Kavla ut en deg till botten, lägg i en vid form, nagga och låt vila i kyl cirka 30 minuter. Låt även den andra degen vila i kylen.
- Kärna ur äpplena och skär dem i grova bitar. Koka upp socker, vatten och kanelstänger. Låt äpplena sjuda i lagen, under lock, 5-7 minuter. Lägg i katrinplommon och russin, låt svalna. Ta bort kanelstängerna.
- Häll bort överflödig lag från äpplena och lägg dem i pajskalet. Kavla ut den andra degen anpassad till formen. Tryck eller skär ut små hål och lägg därefter på locket.
- Tryck samman kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över ett tunt lager socker. Grädda i 200 grader ca 30 minuter tills pajen fått fin färg.
Publicerat den
26 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar