Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig äppelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Äppelpaj med en fyllning av äpplen, kanel, katrinplommon och russin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Dela degen i två delar. Kavla ut en deg till botten, lägg i en vid form, nagga och låt vila i kyl cirka 30 minuter. Låt även den andra degen vila i kylen.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i grova bitar. Koka upp socker, vatten och kanelstänger. Låt äpplena sjuda i lagen, under lock, 5-7 minuter. Lägg i katrinplommon och russin, låt svalna. Ta bort kanelstängerna.
  3. Häll bort överflödig lag från äpplena och lägg dem i pajskalet. Kavla ut den andra degen anpassad till formen. Tryck eller skär ut små hål och lägg därefter på locket.
  4. Tryck samman kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över ett tunt lager socker. Grädda i 200 grader ca 30 minuter tills pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.