Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig fruktsallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Förhöj smaken på färsk frukt med härliga krydor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vattnet i en kastrull över måttlig värme och tillsätt socker, citronskal och kryddor. Lös sockret innan lagen får koka upp. Sjud den i 10 minuter och ta sedan kastrullen från värmen. Tillsätt citronsaften och låt lagen svalna. Ju längre kryddorna får ligga i lagen, desto mer smak får den.
  2. Sila lagen, eller ta helt enkelt bort citronskalet, och häll lagen med eller utan kvarvarande kryddor i en skål. Lägg ned persikor, blåbär och fikon. Kyl och servera med crème fraiche eller glass.
  3. Tips: Byt gärna ut kryddorna mot andra kryddor som du gillar t ex vaniljstången mot kanel, apelsin istället för citron, roséppeppar är också gott i fruktsallad. Det är bara att experimentera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.