Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig linssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kryddstarkt och gott. I ursprungsreceptet garneras med mynta men det går lika bra utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och lägg den i en stor kastrull med garam masala och kanelstång. Häll i oljan och låt det hettas upp så det doftar ljuvligt av kryddorna. Låt det fräsa ett par minuter under omrörning på medelvärme. Se till att det inte bränns.
  2. Tillsätt linserna och rör om så de blir blanka. Häll i tomaterna och buljongen och låt det sakta sjuda i ca 12-15 minuter med lock tills linserna är mjuka. Smaka av med salt, peppar och honung. Servera ev med hackad mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.