Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig pumpa- och kokossoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingefära, chili och vitlök ger den här pumpasoppan lite hetta. Kokosmjölk och koriander för tankarna till asiatiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skala, kärna ur och skär äpplet i små bitar. Lägg detta i en kastrull med olivolja. Låt smälta på medelvärme tills löken är mjuk och genomskinlig, 5-7 minuter.
  2. Lägg i pumpan. Hacka chilipeppar och lägg i även den tillsammans med paprikapulver, vatten och buljongtärningar. Rör om och låt koka tills pumpaköttet är mjukt, ca 15 minuter. Mixa soppan.
  3. Tillsätt kokosmjölk, hackad koriander och citronskal. Koka upp på nytt och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.