Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddkaka med rödbetsrasp

 
Skriv ut

En variant på morotskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund form på 2 liter.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop ägg, filmjölk, och olja. Skala och grovriv rödbetorna. Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är torr. Låt den stå kvar i formen ca 15 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler. Garnera kakan när den kallnat.
  4. Rör ihop färskost, florsocker och smaksätt med vaniljsocker eller limesaft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.