Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstarka grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här grönsaksrätten kan du servera som vegetarisk varmrätt eller som tillbehör till kött. Väljer du att servera den som huvudrätt passar kokt hirs eller ris bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar, morötterna i skivor och broccolin i små buketter. Koka först potatis och morötter i vatten i 10 minuter. Lägg i broccolin och koka 4 minuter till. Häll av vattnet.
  2. Skala och hacka lök och vtilök. Dela pepparfrukten på längden, skrapa ut kärnorna och hacka den fint. Heta upp oljan till medelvärme i en panna. Fräs lök och vitlök i 3 minuter.
  3. Rör i pepparfrukt, gurkmeja, muskot, kanel, ingefära, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i kryddblandningen och låt det fräsa på svag värme i 3-4 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.