Fläskfilén får mycket och god smak av alla kryddorna. Smaken mildras av getostkrämen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Stöt kryddor och salt i en mortel. Putsa filén och vänd den i kryddblandningen. Skala palsternackorna och skär i långa stavar. Lägg dem på en långpanna, salta, peppra och tillsätt olivolja och honung.
- Lägg köttet vid sidan om palsternackorna och stek mitt i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 68 grader och palsternackorna är gyllenbruna.
- Ta ut och låt köttet vila ca 10 min i aluminiumfolie.
- Skölj tomaten och skala rödlöken. Skär allt i klyftor. Blanda tomat- och lökklyftor samt spenaten med palsternackan
- Getostkräm: Mixa ihop getost och créme fraiche
- Skär upp köttet i tjocka skivor och servera med tillbehören.
- Ca 400 kcal/portion 22 g fett, 12 g kolhydrater, 38 g protein
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar