Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstekt fläskfilé med honungrostade palsternackor och getostkräm

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Fläskfilén får mycket och god smak av alla kryddorna. Smaken mildras av getostkrämen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stöt kryddor och salt i en mortel. Putsa filén och vänd den i kryddblandningen. Skala palsternackorna och skär i långa stavar. Lägg dem på en långpanna, salta, peppra och tillsätt olivolja och honung.
  2. Lägg köttet vid sidan om palsternackorna och stek mitt i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 68 grader och palsternackorna är gyllenbruna.
  3. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min i aluminiumfolie.
  4. Skölj tomaten och skala rödlöken. Skär allt i klyftor. Blanda tomat- och lökklyftor samt spenaten med palsternackan
  5. Getostkräm: Mixa ihop getost och créme fraiche
  6. Skär upp köttet i tjocka skivor och servera med tillbehören.
  7. Ca 400 kcal/portion 22 g fett, 12 g kolhydrater, 38 g protein

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.