Den här ljuvliga, kubanska couscousrätten med fläskfilé är så smakrik att det är svårt att tro att den är fettsnål.
Instruktioner
- Lägg fläskfilén i en form med apelsinjuice, honung, soja och spiskummin och vänd den så att den täcks av marinad. Täck över med plastfolie och kyl minst tre timmar, men högst sex timmar, vänd fläskfilén ofta. Ta ut köttet ur kylen 30 minuter före tillagning.
- Sätt ugnen på 220 grader. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ta upp fläskfilén ur marinaden, spara marinaden, och lägg den i formen. Stek i ugnen 20 minuter. Ta ut fläskfilén ur ugnen, vira in den i aluminiumfolie och låt vila 10 minuter.
- Häll den sparade marinaden i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda 5 minuter tills den har reducerats till en simmig sås. Ställ åt sidan.
- Lägg couscousen i en värmesäker skål tillsammans med margarin, apelsinskal och kokande vatten. Rör om snabbt, täck över och låt dra 10 minuter. Rör om med en gaffel och låt dra ytterligare 5 minuter. Blanda ner persilja och pistaschmandlar. Skiva fläskfilén fint och servera till couscousen. Ringla över såsen före servering.
Publicerat den
19 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar