Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kungens frukostbröd

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Småfranska som de bakas i Italien

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i 1 dl av det ljumma vattnet. Blanda ner 5 dl av mjölet, tillsätt oljan och saltet. Tillsätt resten av det ljumma vattnet. Blanda ner 3 dl mjöl, litet i taget under omrörning. Knåda degen jämn och smidig på bakbordet med resten av mjölet. Baka ut till småfranska eller bagetter. Jäs 30 min.
  2. Lägg bröden på varm osmord plåt och gör en djup skåra i mitten längs bröden. Grädda i stark ugnsvärme 225 grader ungefär 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.