Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kurdisk lammgryta med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel och god gryta. Servera med ris som legat i blött i saltat vatten ca 15 - 20 min och som sedan får kokas i buljong blir ett mycket godare ris då.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blöttlägg bönorna i minst en timme i kallt vatten. Låt rinna av, lägg i dem i en gruta med kokande vatten och låt koka i 35-40 min.
  2. Skölj mangolden skär bort stjälkarna och skär bladen i fina strimlor.
  3. Skala löken och finhacka. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet på alla sidor i ca 5 min. Tillsätt löken och fräs i 20 min under omrörning.
  4. Tillsätt tomat och paprikapurén. Salta och peppra. Fräs på stark värme några min under omrörning. Tillsätt de kokta och avrunna bönorna och lått puttra i ytterligare 5-10 min. Tillsätt mangold, paprikapulver och 2 dl vatten och låt grytan puttra i ytterligare 5 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.