Enkel och god gryta. Servera med ris som legat i blött i saltat vatten ca 15 - 20 min och som sedan får kokas i buljong blir ett mycket godare ris då.
Instruktioner
- Blöttlägg bönorna i minst en timme i kallt vatten. Låt rinna av, lägg i dem i en gruta med kokande vatten och låt koka i 35-40 min.
- Skölj mangolden skär bort stjälkarna och skär bladen i fina strimlor.
- Skala löken och finhacka. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet på alla sidor i ca 5 min. Tillsätt löken och fräs i 20 min under omrörning.
- Tillsätt tomat och paprikapurén. Salta och peppra. Fräs på stark värme några min under omrörning.
Tillsätt de kokta och avrunna bönorna och lått puttra i ytterligare 5-10 min. Tillsätt mangold, paprikapulver och 2 dl vatten och låt grytan puttra i ytterligare 5 min.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar