Kyckling, tillagad i tomatsås med både bacon och svamp kommer verkligen till sin rätt i denna italienska klassiker.
Instruktioner
- Ta av skinnet från kycklingklubborna och krydda dem med svartpeppar. Hetta upp 1 msk olja i en ugnsfast gryta och bryn kycklingklubborna runt om cirka 6 minuter, tills gyllene. Lägg på ett fat.
- Hetta upp resten av oljan i grytan och lägg i lök, vitlök, selleri och bacon och fräs 4-5 minuter tills baconet är gyllene. Tillsätt champinjoner och fräs ytterligare 5 minuter tills de har mjuknat.
- Tillsätt vinet och rör om i botten av grytan så att alla smaker löses upp i vätskan.
- Lägg kycklingen i grytan och tillsätt tomater, oliver och 1 dl vatten. Koka upp och sänk värmen. Lägg på locket och låt sjuda svagt cirka 30 minuter tills kycklingen är genomkokt. Ta av från värmen och servera.
Publicerat den
26 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar