Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Cacciatore med bacon och champinjoner

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kyckling, tillagad i tomatsås med både bacon och svamp kommer verkligen till sin rätt i denna italienska klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta av skinnet från kycklingklubborna och krydda dem med svartpeppar. Hetta upp 1 msk olja i en ugnsfast gryta och bryn kycklingklubborna runt om cirka 6 minuter, tills gyllene. Lägg på ett fat.
  2. Hetta upp resten av oljan i grytan och lägg i lök, vitlök, selleri och bacon och fräs 4-5 minuter tills baconet är gyllene. Tillsätt champinjoner och fräs ytterligare 5 minuter tills de har mjuknat.
  3. Tillsätt vinet och rör om i botten av grytan så att alla smaker löses upp i vätskan.
  4. Lägg kycklingen i grytan och tillsätt tomater, oliver och 1 dl vatten. Koka upp och sänk värmen. Lägg på locket och låt sjuda svagt cirka 30 minuter tills kycklingen är genomkokt. Ta av från värmen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.