6 poäng/portionen
Tillagningstid; ca 45 minuter
Marineringstid: ca 1 timme
Stektid: ca 60 minuter
Instruktioner
- Skär chilifrukten i små tärningar och dela limefrukterna på hälften. Riv skalet på en halv limefrukt och pressa ut limefrukternas saft.
Pressa vitlök och blanda med chilitärningar, limesaft, 1 dl grönsaksbuljong och honung.
Marinera köttet i blandningen i ca 1 timme.
- Lägg köttet med marinaden i en gratängform (20 cm x 30 cm) och krydda med salt och peppar.
Täck över med aluminiumfolie och stek köttet mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
- Ta av aluminiumfolien och fortsätt steka köttet i ca 20 minuter till.
- Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen och ställ varmt.
- Skala och skär morötter och palsternacka i små tärningar och chilifrukterna i ringar.
Hetta upp olja i en kastrull ocg fräs i ca 5 minuter.
Rör i tomatpuré, låt det få lite färg, späd med rödvin och resten av buljongen.
Sjud under lock i ca 5 minuter.
- Tärna tomaterna och finhacka chokladen.
Blanda ner det och låt chokladen smälta under ständig omrörning.
Smaka av såsen med salt, peppar, chiliflingor och limeskal.
- Servera med couscous till kycklingbröstfilén.
Publicerat den
28 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar