Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med chili- och chokladsås á la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

6 poäng/portionen Tillagningstid; ca 45 minuter Marineringstid: ca 1 timme Stektid: ca 60 minuter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär chilifrukten i små tärningar och dela limefrukterna på hälften. Riv skalet på en halv limefrukt och pressa ut limefrukternas saft. Pressa vitlök och blanda med chilitärningar, limesaft, 1 dl grönsaksbuljong och honung. Marinera köttet i blandningen i ca 1 timme.
  2. Lägg köttet med marinaden i en gratängform (20 cm x 30 cm) och krydda med salt och peppar. Täck över med aluminiumfolie och stek köttet mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  3. Ta av aluminiumfolien och fortsätt steka köttet i ca 20 minuter till.
  4. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen och ställ varmt.
  5. Skala och skär morötter och palsternacka i små tärningar och chilifrukterna i ringar. Hetta upp olja i en kastrull ocg fräs i ca 5 minuter. Rör i tomatpuré, låt det få lite färg, späd med rödvin och resten av buljongen. Sjud under lock i ca 5 minuter.
  6. Tärna tomaterna och finhacka chokladen. Blanda ner det och låt chokladen smälta under ständig omrörning. Smaka av såsen med salt, peppar, chiliflingor och limeskal.
  7. Servera med couscous till kycklingbröstfilén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.