Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rostade rotsaker och äppelsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt allt-i-ett- rätt med en fruktig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva morötter, palsternacka och potatis. Blanda med 1 msk olja och pressad vitlök i en bunke. Stek kycklingen i ½ msk olja tills den får fin färg.
  3. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin och fördela rotfrukterna på plåten. Salta och peppra över både rotsaker och kyckling. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Grovriv äpplet och blanda med créme fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen och rotfrukter med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.