Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med sparrissås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god middag med två goda ingredienser. Kyckling och sparris!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över på ett ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Gör under tiden såsen. Skär av den nedre delen av sparrisstjälkarna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter. Skär knappt hälften av sparrisen i bitar och mixa till puré. Späd med vatten och lätt crème fraiche och mixa till en slät sås. Koka upp såsen i en kastrull, tillsätt fond och gräslök. Servera kycklingen med den hela sparrisen och såsen. Servera gärna med färskpotatis när det är säsong för den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.