Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och böngryta med Guiness

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här smakrika kyckling- och böngrytan är fylld med nyttigheter, en värmande och mättande måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna eller ugnssäker gryta på hög värme. Fräs löken, vitlöken och morotstärningarna 8-10 minuter tills mjuka och gyllene.
  2. Tillsätt kycklingen till stekpannan och bryn 4-5 minuter tills gyllene. Strö över mjölet och bryn under omrörning tills väl blandat. Tillsätt öl och låt sjuda 4-5 minuter tills vätskan har reducerats något.
  3. Tillsätt tomater, bönor och persilja och blanda väl. Tillsätt 2½ dl vatten och koka upp, rör om då och då. Sänk värmen och låt sjuda cirka 15 minuter, tills kycklingen är genomkokt och såsen har tjocknat. Ta av från värmen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.