Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och chévrelasagne med sparris och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling i ny tappning. Saftigt, fräscht och nytänkande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka äpplena. Bryn kycklingfärsen i 1 msk smör i en stekpanna. Rör i lök, äpple och tomatpuré. Låt allt fräsa ca 2 minuter. Tillsätt krossade tomater, timjan, salt och peppar. Låt röran koka på svag värme ca 5 minuter.
  3. Smält resterande smör i en kastrull. Ta från värmen och rör ut mjölet. Späd med mjölken lite i taget under vispning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Varva bechamelsås, färsröra och lasagneplattor i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm. Börja och avsluta med ett tunt lager bechamelsås. Smula getosten ovanpå såsen och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skär undertiden bort den nedre, torra delen på sparrisen. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och skär i mindre bitar. Toppa lasagnen med sparrisbitarna när ca 5 minuter av tillagningstiden återstår.
  6. Servera kyckling- och chévrelasagnen med en råkostsallad och ett gott knäckebröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.