Kyckling i ny tappning. Saftigt, fräscht och nytänkande.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka äpplena. Bryn kycklingfärsen i 1 msk smör i en stekpanna. Rör i lök, äpple och tomatpuré. Låt allt fräsa ca 2 minuter. Tillsätt krossade tomater, timjan, salt och peppar. Låt röran koka på svag värme ca 5 minuter.
- Smält resterande smör i en kastrull. Ta från värmen och rör ut mjölet. Späd med mjölken lite i taget under vispning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
- Varva bechamelsås, färsröra och lasagneplattor i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm. Börja och avsluta med ett tunt lager bechamelsås. Smula getosten ovanpå såsen och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Skär undertiden bort den nedre, torra delen på sparrisen.
Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och skär i mindre bitar. Toppa lasagnen med sparrisbitarna när ca 5 minuter av tillagningstiden återstår.
- Servera kyckling- och chévrelasagnen med en råkostsallad och ett gott knäckebröd.
Publicerat den
12 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar