Att laga och servera maten på spett ger alltid en lite lyxig känsla, fast det är världens enklaste rätt.
495 kalorier per portion
26 g fett
31 g protein
35 g kolhydrater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka potatisarna i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
skala löken och skär i klyftor. Trä upp potatis och lök på spett. Pensla med olja och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i stora kuber, stek dem i olja i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tapenaden och vänd runt kycklingen. Salta och peppra.
- Trä upp kycklingen på spett. Stek spetten i mitten av ugnen ca 8 minuter tills kycklingen är genomstekt. Kolla att köttsaften är klar och inte rosafärgad.
- Vispa ihop en vinägrett med vinäger, senap och olja..
Salta och peppra.
Vänd grönsalladen i vinägretten och servera till de varma spetten.
Publicerat den
1 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar