Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och potatisspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att laga och servera maten på spett ger alltid en lite lyxig känsla, fast det är världens enklaste rätt. 495 kalorier per portion 26 g fett 31 g protein 35 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisarna i lättsaltat vatten ca 10 minuter. skala löken och skär i klyftor. Trä upp potatis och lök på spett. Pensla med olja och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i stora kuber, stek dem i olja i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tapenaden och vänd runt kycklingen. Salta och peppra.
  3. Trä upp kycklingen på spett. Stek spetten i mitten av ugnen ca 8 minuter tills kycklingen är genomstekt. Kolla att köttsaften är klar och inte rosafärgad.
  4. Vispa ihop en vinägrett med vinäger, senap och olja.. Salta och peppra. Vänd grönsalladen i vinägretten och servera till de varma spetten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.