Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och sparrisfrittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här fritattan är fylld med pocherad kyckling och sparris. Perfekt som lunch eller lätt måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka upp. Lägg på locket och stäng av värmen. Ställ åt sidan cirka 30 minuter tills filéerna är genomkokta. Ta upp dem och skär i 1 cm stora tärningar.
  2. Koka upp vatten i en annan kastrull och sjud sparrisen cirka 5 minuter tills den börjar mjukna. Låt rinna av väl.
  3. Vispa ihop äggen i en stor skål och rör ner mjölk, persilja, salladslök, kyckling, sparris och hälften av parmesanosten. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  4. Hetta upp ugnens grill på medelvärme. Hetta upp margarinet i en stor, ugnsfast stekpanna och sväng pannan så att stekpannan täcks av fräsande margarin. Tillsätt äggblandningen och stek 8-10 minuter tills kanterna är fasta. Strö över resten av parmesanosten och sätt in fritattan i ugnen tills osten har smält och börjar bli gyllene. Skär i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.