Den här fritattan är fylld med pocherad kyckling och sparris. Perfekt som lunch eller lätt måltid.
Instruktioner
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka upp. Lägg på locket och stäng av värmen. Ställ åt sidan cirka 30 minuter tills filéerna är genomkokta. Ta upp dem och skär i 1 cm stora tärningar.
- Koka upp vatten i en annan kastrull och sjud sparrisen cirka 5 minuter tills den börjar mjukna. Låt rinna av väl.
- Vispa ihop äggen i en stor skål och rör ner mjölk, persilja, salladslök, kyckling, sparris och hälften av parmesanosten. Smaksätt med salt och nymald peppar.
- Hetta upp ugnens grill på medelvärme. Hetta upp margarinet i en stor, ugnsfast stekpanna och sväng pannan så att stekpannan täcks av fräsande margarin. Tillsätt äggblandningen och stek 8-10 minuter tills kanterna är fasta. Strö över resten av parmesanosten och sätt in fritattan i ugnen tills osten har smält och börjar bli gyllene.
Skär i bitar och servera.
Publicerat den
27 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar