Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och svampgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Underbar, lättlagad kycklinggryta med svamp! Gott både till vardags och till helgen. Servera gärna med potatismos smaksatt med persilja, ni hittar receptet bland mina recept, men grytan funkar lika bra med klyftpotatis, ris eller vad man nu vill servera till. Smaklig måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Krydda köttet och stek gyllenbrunt runtom.
  2. Skär svampen i kvartar och finhacka löken. Lägg ner i kastrullen och låt fräsa med under omrörning i några minuter. Tillsätt sedan vin, grädde, buljong och senap. Låt grytan småkoka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med potatismos, klyftpotatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.