Svenska rödbetor är i säsong året runt - men visst är de lite extra goda i en matig sommarsallad! Persilje- och citronyoghurten är pricken över i.
Mer grillsmak? Dela korven på längden och grilla på snittytan.
Instruktioner
- Champinjon- och rödbetssallad:
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Koka och skal rödbetorna. Dela svampen i halvor, blanda den med bellaverde och hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Grilla svamp och bellaverde ca 5 minuter och blanda med resten av olivoljan och vinägern. Låt gärna marinera i ca 15 minuter. Skär rödbetorna i klyftor, blanda dem och bulgur med svamp och bellaverde. Vänd ner spenaten i salladen.
- Persilje- och citronyoghurt:
Hacka persiljan. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda persilja och citronskal med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
- Grilla bratwurstarna så att de får en fin färg och servera med champinjon- och rödbetssallad och persilje- och citronyoghurten.
Publicerat den
5 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar