Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbratwurst med ljummen champinjon- och rödbetssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svenska rödbetor är i säsong året runt - men visst är de lite extra goda i en matig sommarsallad! Persilje- och citronyoghurten är pricken över i. Mer grillsmak? Dela korven på längden och grilla på snittytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Champinjon- och rödbetssallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Koka och skal rödbetorna. Dela svampen i halvor, blanda den med bellaverde och hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Grilla svamp och bellaverde ca 5 minuter och blanda med resten av olivoljan och vinägern. Låt gärna marinera i ca 15 minuter. Skär rödbetorna i klyftor, blanda dem och bulgur med svamp och bellaverde. Vänd ner spenaten i salladen.
  2. Persilje- och citronyoghurt: Hacka persiljan. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda persilja och citronskal med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  3. Grilla bratwurstarna så att de får en fin färg och servera med champinjon- och rödbetssallad och persilje- och citronyoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.