Jag hittade detta smarriga recept på www.vinochmatguiden.se och där skriver Monika Österheim såhär: Enkel vardagsmat som smakar mycket! De här kycklingbullarna är bara smaksatta med lite riven lök och salt. Det är såsen som är smakrik och bestämmer hela rätten. Anpassa mängden chili och bestäm själv hur het du vill ha den. Gillar du inte färsk koriander så skippa det. I receptet ingår chili. Jag har testat med färsk chili en gång, koreanska chiliflingor en annan och även sambal oelek. Det har blivit gott alltihop. Använd med andra ord den chili du har hemma - chilisås på flaska, krossad chili, chiliexplosion m.m. fungerar också - huvudsaken är att man får till lite chilihetta. Testa dig fram och börja med mindre mängd. Använder du kokosmjölk kan du med fördel slå grädde i såsen för krämighet. Tar du kokosgrädde räcker det med gräddmjölk eller bara mjölk. Återigen, använd vad du har hemma. Såsen är ganska mäktig så jag tror att måltiden kan stretchas upp till 6 personer om det inte är familjens tonårskillar som ska hugga in. Är man bara 4 blir det gott och väl över till ett par mindre luncher. Är du inte sugen på curry, gör köttbullarna med en annan god sås och servera ris, pasta eller goda grönsaker till.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Gjorde det extra enkelt, körde kycklingbullarna i 250°C ugn i 10-15 minuter. Klickade ut de på bakpappersklädd plåt med ett msk-mått som jag sköljde i kallt vatten mellan varje klick.