Mycket goda och även enkla att göra.
Detta har blivit en favorit hos oss
Instruktioner
- Börja med potatisen.
Sprid ut potatisklyftorna (gärna med skalet kvar)i en långpanna.
Ringla över olivolja.
Salta.
Stek potatisen i 225 grader i 40 minuter.
- Kycklingbullarna:
Fräs bacon, lök och vitlök i sitt eget fett i en stekpanna.
Blanda baconblandningen, kycklingfilé, persilja, kapris och salt i en matberedare.
Kör alltsammans i några sekunder.
Forma till ca 12 ganska stora bullar.
Stek dem i hälften av oljan.
- Tomatsås:
Fräs löken i resten av oljan i en kastrull.
Tillsätt tomater, senap, kaffegrädde, kryddpepparkorn, lagerblad, socker och salt.
Låt såsen koka i 10 minuter.
- Servera kycklingbullarna med potatisklyftor, sås och sallad gjord på blandade salladsblad, paprika och gurka.
Publicerat den
16 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar