Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbullar med mustig tomatsås

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Mycket goda och även enkla att göra. Detta har blivit en favorit hos oss

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatisen. Sprid ut potatisklyftorna (gärna med skalet kvar)i en långpanna. Ringla över olivolja. Salta. Stek potatisen i 225 grader i 40 minuter.
  2. Kycklingbullarna: Fräs bacon, lök och vitlök i sitt eget fett i en stekpanna. Blanda baconblandningen, kycklingfilé, persilja, kapris och salt i en matberedare. Kör alltsammans i några sekunder. Forma till ca 12 ganska stora bullar. Stek dem i hälften av oljan.
  3. Tomatsås: Fräs löken i resten av oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, senap, kaffegrädde, kryddpepparkorn, lagerblad, socker och salt. Låt såsen koka i 10 minuter.
  4. Servera kycklingbullarna med potatisklyftor, sås och sallad gjord på blandade salladsblad, paprika och gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.