Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingburgare med spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här panerade kycklingfiléerna är goda att servera som burgare med paprika, spenat och citrusmajonnäs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg paprikan mitt i ugnen och rosta den cirka 20 minuter tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Lägg paprikan i en plastpåse och låt den svalna. Skala och kärna ur paprikan och strimla fint.
  2. Sänk ugnens temperatur till 200 grader. Halvera kycklingfiléerna på längden och använd en köttklubba för att banka ut dem tills de är jämntjocka.
  3. Lägg mjölet i en djup tallrik, äggvitorna i en annan djup tallrik och blanda ströbröd och parmesan i en tredje djup tallrik. Doppa en kycklingfiléskiva åt gången först i mjöl, sedan i äggvita och till sist i ströbröd. Tryck till med fingrarna så att ströbrödet täcker filéerna. Upprepa med alla filéerna. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg på filéerna och ugnsstek cirka 20 minuter tills gyllene och genomstekta.
  4. Blanda majonnäs och citronsaft. Rosta hamburgerbröden lätt och bred över citronmajonnäsen. Fördela spenaten, kycklingfiléerna och den grillade paprikan i bröden och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.