De här panerade kycklingfiléerna är goda att servera som burgare med paprika, spenat och citrusmajonnäs.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Lägg paprikan mitt i ugnen och rosta den cirka 20 minuter tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Lägg paprikan i en plastpåse och låt den svalna. Skala och kärna ur paprikan och strimla fint.
- Sänk ugnens temperatur till 200 grader. Halvera kycklingfiléerna på längden och använd en köttklubba för att banka ut dem tills de är jämntjocka.
- Lägg mjölet i en djup tallrik, äggvitorna i en annan djup tallrik och blanda ströbröd och parmesan i en tredje djup tallrik. Doppa en kycklingfiléskiva åt gången först i mjöl, sedan i äggvita och till sist i ströbröd. Tryck till med fingrarna så att ströbrödet täcker filéerna. Upprepa med alla filéerna. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg på filéerna och ugnsstek cirka 20 minuter tills gyllene och genomstekta.
- Blanda majonnäs och citronsaft. Rosta hamburgerbröden lätt och bred över citronmajonnäsen. Fördela spenaten, kycklingfiléerna och den grillade paprikan i bröden och servera.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar