Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i cocosmjölk

 
Skriv ut

Ett läckert sätt att servera filén, utan för mycket förberedelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rätten serveras gärna med ris – koka gärna först upp ris och låt det stå och svälla under tiden du lagar kycklingen.
  2. Börja med att steka kycklingfileérna i lika delar smör och rapsolja i en stor stekpanna. Stek på låg värme så köttet får en fin färg utan att bli torrt. Det tar en god stund att genomsteka.
  3. Undertiden rensar du och skär alla grönsakerna i stora bitar. Fräs morot, lök och broccoli mjukt i olja, i stekgrytan. Lägg i chmapinjonerna mot slutet och låt få färg. Späd med coccosmjöljen, buljon, tomat och kryddor och låt grytan småputtra medan kycklingen blir genomstekt. Smaka av grytan med salt och peppar och red eventuellt med lite majzena i vatten.
  4. När kycklingen är genomstekt skärs varje filé i centimetertjocka skivor, men inte helt igenom – filén ska hålla ihop. Lägg upp gryta på fat och lägg en filé på varje – eller lägg upp på gemensamt serveringsfat som förvärmts i ugn.
  5. Servera med ris och gärna nybakt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.