Ett läckert sätt att servera filén, utan för mycket förberedelse.
Instruktioner
- Rätten serveras gärna med ris – koka gärna först upp ris och låt det stå och svälla under tiden du lagar kycklingen.
- Börja med att steka kycklingfileérna i lika delar smör och rapsolja i en stor stekpanna. Stek på låg värme så köttet får en fin färg utan att bli torrt. Det tar en god stund att genomsteka.
- Undertiden rensar du och skär alla grönsakerna i stora bitar. Fräs morot, lök och broccoli mjukt i olja, i stekgrytan. Lägg i chmapinjonerna mot slutet och låt få färg. Späd med coccosmjöljen, buljon, tomat och kryddor och låt grytan småputtra medan kycklingen blir genomstekt. Smaka av grytan med salt och peppar och red eventuellt med lite majzena i vatten.
- När kycklingen är genomstekt skärs varje filé i centimetertjocka skivor, men inte helt igenom – filén ska hålla ihop. Lägg upp gryta på fat och lägg en filé på varje – eller lägg upp på gemensamt serveringsfat som förvärmts i ugn.
- Servera med ris och gärna nybakt bröd.
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar