- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
I denna rätt ger citronerna god smak åt både kycklingfilén och glazen
Instruktioner
- Banka ut kycklingfiléerna på en skärbräda till en ganska tunn snitzel.
- Rubbing: blanda citronpeppar och salt. Gnid in kryddblandningen i köttet. Låt filéerna ligga kallt med kryddorna tills de ska grillas.
- Grilla kycklingen på varm glödbädd ca 4 minuter på vaje sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, köttsaften skall vara klar.
- Glaze: blanda alla ingredienser och pensla rikligt med glaze över kycklingen innan du vänder hastigt en sista gång.
- Grillade citroner: skölj och skiva citronerna i tjocka skivor. Pensla med olja och grilla dem på varje sida. Servera citronskivorna med färska timjankvistar till kycklingen.
- Tomatsallad och aioli passar som tillbehör.
Publicerat den
13 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar