Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé limone

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

I denna rätt ger citronerna god smak åt både kycklingfilén och glazen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut kycklingfiléerna på en skärbräda till en ganska tunn snitzel.
  2. Rubbing: blanda citronpeppar och salt. Gnid in kryddblandningen i köttet. Låt filéerna ligga kallt med kryddorna tills de ska grillas.
  3. Grilla kycklingen på varm glödbädd ca 4 minuter på vaje sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, köttsaften skall vara klar.
  4. Glaze: blanda alla ingredienser och pensla rikligt med glaze över kycklingen innan du vänder hastigt en sista gång.
  5. Grillade citroner: skölj och skiva citronerna i tjocka skivor. Pensla med olja och grilla dem på varje sida. Servera citronskivorna med färska timjankvistar till kycklingen.
  6. Tomatsallad och aioli passar som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.