- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Bjud på en lyxig rätt med kycklingfiléer, parmaskinka och rotfrukter. Väl värd att prova.
7 poäng portionen.
Instruktioner
- Skala och skär rotfrukter, potatis och pumpa i klyftor och bitar. Lägg allt i en smord form. Dela vitlöken på mitten och lägg den i formen.
- Ringla över olivolja, krydda med färsk timjan, salt och peppar, rör runt. Stek i ugn 225 grader ca 40 minuter.
- Fäst parmaskinkan runt kycklingfilén, använd tandpetare. Fräs kycklingfiléerna i margarin i en stekpanna, låt de ta färg.
- När rotfrukter, potatis och pumpa stekts ca 25-30 minuter lägger du kycklingfiléerna ovanpå i formen. Stek ytterligare ca 15 minuter.
- Blanda samman yoghurt, färsk koriander, saft från limefrukten, salt och peppar. Servera till kyckling och rotfruktsgratäng.
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar