Möra kycklingbröst och aromatisk mynta och milda kryddor. En lättlagad rätt som passar utmärkt på sommaren.
Instruktioner
- Torka av kycklingbröstet och vänd dem i mjölet.
- Halvera och pressa apelsinen. Skölj myntan och ta av bladen från stjälken och hacka dem fint. Sätt ugnen på 50 grader.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingbrösten på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Salta och peppra och täck över kycklingbrösten. Sätt in dem i ugnen för att hålla dem varma.
- Häll sherry, hönsbuljong, apelsin- och citronsaft i stekpannan. Låt det koka ihop med stekskyn från kycklingen.
- Rör ner myntan i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta ut kycklintgbrösten ur ugnen och lätt ner dem i såsen. Täck över med lock och låt sjuda ca 10 minuter.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar