Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Möra kycklingbröst och aromatisk mynta och milda kryddor. En lättlagad rätt som passar utmärkt på sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av kycklingbröstet och vänd dem i mjölet.
  2. Halvera och pressa apelsinen. Skölj myntan och ta av bladen från stjälken och hacka dem fint. Sätt ugnen på 50 grader.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingbrösten på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Salta och peppra och täck över kycklingbrösten. Sätt in dem i ugnen för att hålla dem varma.
  4. Häll sherry, hönsbuljong, apelsin- och citronsaft i stekpannan. Låt det koka ihop med stekskyn från kycklingen.
  5. Rör ner myntan i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta ut kycklintgbrösten ur ugnen och lätt ner dem i såsen. Täck över med lock och låt sjuda ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.