Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med skinka och chèvrecrème

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kyckling med inbakad spickeskinka kräver lite tålamod, men är verkligen värd besväret! Ur Allers nr 37/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje kycklingfilé på längden i fyra skivor. Lägg ut skivorna och krydda med salt och peppar. Dela skinkskivorna på längden i två delar. Lägg ihop varje kycklingfilé igen med en skinkbit mellan varje skiva.
  2. Bryn filéerna på båda sidor i litet smör i en stekpanna. Sänk värmen, häll på vatten och kycklingfond och låt puttra under lock ca 10 minuter.
  3. Gör crèmen under tiden. Skär bort ytterkanten på osten. Mosa ihop ost och crème fraîche till en slät crème. Riv vitlök, finhacka rosmarin och tillsätt till crèmen. Skeda upp crèmen i en skål och låt den stå och mogna i smaken en stund.
  4. Ta upp filéerna och skaka ihop skyn. Skiva kycklingen och servera med litet sky och ostcrèmen. Kokt potatis, ugnsrostade små tomater och sockerärter är gott till. Garnera med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.