Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med thaiglaze

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det är lite pyssel att koka glaze till kycklingfiléerna, men väl värt besväret. Använd gärna den sky, som blir efter stekningen, till att droppa över woken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda fond, soja, vatten, peppar, limeskal, limesaft och socker i en liten kastrull. Låt det koka ihop till en sirapsliknande konsistens. Tillsätt sesamolja och sesamfrön.
  2. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Bred på glaze och stek dem i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 68°, ca 10 min.
  3. Tillbehör: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna. Skär sockerärterna i strimlor. Woka grönsaker och vattenkastanjer i olivolja ca 2 min.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och blanda ner i woken.
  5. Servera kycklingen med grönsakswok och sky.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.