Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfrikadeller med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingfärs finns numera ofta i våra vanliga matbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kycklingfärs med lök, salt, potatismjöl och pepparfrukt. Koka upp vatten i en kastrull. Forma små köttbullar med våta händer och lägg dem i sjudande vatten. Låt dem sjuda ca 7 min tills de flyter upp. Ta upp dem med hålslev.
  2. Snitta tomaterna i toppen. Lägg dem ca 30 sekunder i kokande vatten. Skölj av dem i kallt vatten och dra bort skalen. Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en kastrull. Blanda ner socker, buljongtärning, lagerblad, vatten, tomatpuré och peppar. Låt koka på medelvärme utan lock ca 10 min.
  3. Lägg i de färdigkokta frikadellerna och låt dem bli varma ca 1 minut. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda med olivolja. Servera frikadellerna med färsk oregano och några tunna flagor färsk parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.