Kycklingfärs finns numera ofta i våra vanliga matbutiker.
Instruktioner
- Blanda kycklingfärs med lök, salt, potatismjöl och pepparfrukt. Koka upp vatten i en kastrull. Forma små köttbullar med våta händer och lägg dem i sjudande vatten. Låt dem sjuda ca 7 min tills de flyter upp. Ta upp dem med hålslev.
- Snitta tomaterna i toppen. Lägg dem ca 30 sekunder i kokande vatten. Skölj av dem i kallt vatten och dra bort skalen. Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en kastrull. Blanda ner socker, buljongtärning, lagerblad, vatten, tomatpuré och peppar. Låt koka på medelvärme utan lock ca 10 min.
- Lägg i de färdigkokta frikadellerna och låt dem bli varma ca 1 minut. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda med olivolja. Servera frikadellerna med färsk oregano och några tunna flagor färsk parmesan.
Publicerat den
25 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar