Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Perfekt till vardag som fest, barnens favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna och bryn i en gryta, späd med vatten så filéerna täcks och låt sjuda ca: 20 - 25 min.
  2. Såsen: Fräs ihop margarinet och vetemjölet i en kastrull, späd med skyn från kycklingen, krabbspadet och grädden. Låt koka ihop och smaka av med vitlök och kryddorna. Dela filéerna i mindre bitar ( 4-5 bitar/filé) och lägg i en smord ugnsform, fördela krabbköttet över kycklingen. Spritsa eller skeda upp potatismoset runt kanterna och häll såsen över kycklingen och krabbköttet, strö parmesan osten över såsen och gratinera sedan i ugnen på 250° värme tills gratängen fått en fin färg ( 10-15 min). Servera med en grönsallad och gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.