Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och jättegod "allt i ett" gratäng som är såååå smidig när det kommer många gäster. Det går att förbereda allt dagen innan, så det enda du behöver tänka på är att duka, skära upp lite bröd och fixa salladen, sen kan gästerna komma. Kan det bli bättre?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först ihop vatten, ris, 1 msk finhackad gul lök, tomatpurè, vitlökspulver och hönsbuljongtärningarna tills vätskan har kokat in och riset är färdigt. Lägg detta i botten på en gratängform.
  2. Över detta finördelas den grillade kycklingen.
  3. Sås: Bryn den finhackade löken som du har kvar så att den blir lite mjuk (den ska ej få färg). Blanda sedan löken med gräddfil, majonäs, grädde, riven ost och krydda med cayennepeppar efter eget tycke. Häll såsblandningen över gratängen.
  4. Allt detta kan du förbereda!
  5. Gräddas innan servering i 225 grader i ca 15 min.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Slovenka 24 februari 2010

    Jätte god recept, jag har lagat många gånger, och vi älskar det!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.