Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Recept från Kokboken "Våra bästa 100" från 1962...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i jämna, inte för stora bitar och bryn dem i smör. Bryn samtidigt champinjonerna.
  2. Tillsätt grädden, det ev. svampspadet, tomatpurén, löken som finhackats, salt och litet vitpeppar eller 4-kryddor.
  3. Lägg tättslutande lock på grytan och låt kycklingen puttra över svag värme ½-3/4 timmar eller tills den är mör. Strö lite hackad persilja över.
  4. Servera en fräsch grönsallad och kokt eller brynt potatis eller kokt ris till denna delikata och lättlagade kycklingrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.