Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta a´la king

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta ska jag prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Dela kycklingen i 6 bitar. Skala och klyfta schalottenlöken,skölj och skiva champinjonerna, kärna ur paprikan och skär den i bitar.
  2. Fräs grönsakerna och kycklingbitarna i margarin i en gryta. Tillsätt buljong, vin, persilja och lagerblad. Sjud i 15 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Rör ut vetemjölet i vattnet till en jämn redning. Häll den i grytan och sjud upp under omrörning.
  4. Blanda äggulan och grädden. Tag grytan av plattan och rör ner äggblandningen i grytan. Sätt på plattan igen och sjud upp sakta under omrörning.
  5. Koka inte grytan mer för då skär den sig. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.