Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med kvitten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kvitten är en klassisk men numera ganska ovanlig ingrediens. Den aromatiska smaken passar perfekt till kyckling och bärs här upp av tomater och kanel. Kvitten finns ibland i livsmedelsaffärer men är lättast att hitta på grönsaksmarknader. Det går bra att laga den här grytan med äpple istället för kvitten, men uteslut då sockret. Välj fasta och syrliga äpplen och låt grytan puttra 30 minuter innan du lägger i äpplena.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa citronen. Skala kvittenfrukterna, skär dem i klyftor och ta bort kärnhuset. Tärna klyftorna, lägg dem i en skål och vänd ner citronsaft och socker. Låt dra 30 minuter.
  2. Stycka kycklingen i sex delar med en vass kniv eller en fågelsax. Salta och peppra rikligt runt om.
  3. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och tärna fruktköttet fint. Skala löken och finhacka den.
  4. Smält smöret i en stor gryta. Bryn kycklingdelarna runt om tills de har fått lite färg. Tillsätt löken och fräs två minuter. Lägg i tomaterna och låt puttra några minuter. Häll på buljongen.
  5. Tillsätt kvitten med citronsaft samt kanelstång. Lägg på lock och låt grytan puttra 60 minuter på svag värme. Smaka av med salt, rikligt med svartpeppar och ev lite strösocker. Strö över oregano och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.