Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i bitar. Dela bröst och lår mitt itu. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn kycklingdelarna och vitlöken i en stekpanna med olivolja och lägg över i en kastrull, salta och peppra. Häll på vatten så att det nästan täcker kycklingen. Koka sakta under lock i ca 20 minuter. Lyft upp kycklingdelarna ur kastrullen när de är genomkokta.
  3. Koka potatisen i saltat vatten. Skär svampen i 1/4-delar och strimla rödlöken. Fräs alltsammans i olivolja.
  4. Använd ca 5 dl av kycklingbuljongen i kastrullen och vispa i crème fraiche. Koka ihop i ett par minuter och red eventuellt av med maizena utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt ett par droppar soja.
  5. Tillsätt kycklingen och svampen och ge grytan ett uppkok, servera med nykokt potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.