- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Kokos, ingefära, lime och chili är vad som ger den här grytan sin sötstarka smak. Hett och smakrikt - perfekt i förkylningstider.
Instruktioner
- Skär kycklingköttet i munsbitar. Strimla vitkålen grovt. Dela purjon och morötterna i decimeterstora bitar och dela sedan dem på längden. Dela och kärna ur paprikan och dela den i lagom stora bitar. Skiva svampen. Riv ingefäran, hacka chilin och pressa vitlöken
- Värm spiskummin, koriander, vitlök, peppar, chili och ingefära i olja i en tjockbottnad gryta. När det fräser en aning, lägg i kyckling, vitkål, morötter och lök och vänd runt tills det fått lite färg. Häll på kokosmjölken, lägg i buljongtärningen och låt grytan sjuda i några minuter. Rör om och lägg sedan i paprika, svamp och minimajs. Riv ner limeskalet (tvättat), i grytan och pressa i 1/2-1 lime efter smak. Låt sjuda tills grönsakerna känns lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar och ev mer lime. Toppa med lite färsk koriander.
- Servera till ett gott jasminris eller till pita- eller nanbröd
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar