Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpanna som i New Orleans

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling och ris är en ljuvlig kombination, speciellt i det här receptet tillsammans med paprika, salami och goda kryddor på äkta cajunvis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i kycklinglåren och stek cirka fem minuter på varje sida tills de är nästan genomstekta och väl brynta. Ta upp kycklingen ur stekpannan och ställ den åt sidan. Häll ut överflödigt fett, men lämna kvar cirka 1 msk.
  2. Kärna ur paprikan, skär den i bitar och ställ åt sidan. Skiva zucchinin. Hacka löken och pressa vitlöken. Lägg löken och vitlöken i stekpannan och fräs cirka fem minuter. Rör ner riset och cajunkryddan. Blanda väl.
  3. Rör ner buljongen lite i taget och koka upp. Lägg i kycklingen och tillsätt paprikan, zucchinin och salamin.
  4. Lägg på ett lock på stekpannan och låt sjuda cirka 20 minuter tills riset är mjukt. Salta, peppra och servera varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.