Keso och färska örtkryddor gör den här patén extra läcker. Den kan serveras varm som en kvällsmåltid eller kall på lunchbuffén.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en avlång bakform lätt med matfett.
- Skär kycklingfiléerna i små tärningar och finfördela köttet ytterligare i en matberedare med knivblad.
- Skala och skär löken i mindre bitar. Tillsätt dem till matberedaren medan den går. Kör tills allt har blivit finfördelat och väl blandat. Ta bort eventuella senor och fett som har fastnat på kniven.
- Fortsätt att låta matberedaren gå och tillsätt senap, hackad persilja och dill, äggvitor, peppar, salt och färskost. Kör tills blandningen är jämn och slät. Häll upp blandningen i en skål och blanda ner de avrunna majskornen.
- Häll smeten i den smorda bakformen och pressa så att den packas hårt. Jämna till ytan och grädda den i 40 minuter eller tills färsen stelnat. Låt svalna något och skär den i cm-tjocka skivor. Servera patén varm eller kall med en god sallad.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar