Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaté med majs

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Keso och färska örtkryddor gör den här patén extra läcker. Den kan serveras varm som en kvällsmåltid eller kall på lunchbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en avlång bakform lätt med matfett.
  2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och finfördela köttet ytterligare i en matberedare med knivblad.
  3. Skala och skär löken i mindre bitar. Tillsätt dem till matberedaren medan den går. Kör tills allt har blivit finfördelat och väl blandat. Ta bort eventuella senor och fett som har fastnat på kniven.
  4. Fortsätt att låta matberedaren gå och tillsätt senap, hackad persilja och dill, äggvitor, peppar, salt och färskost. Kör tills blandningen är jämn och slät. Häll upp blandningen i en skål och blanda ner de avrunna majskornen.
  5. Häll smeten i den smorda bakformen och pressa så att den packas hårt. Jämna till ytan och grädda den i 40 minuter eller tills färsen stelnat. Låt svalna något och skär den i cm-tjocka skivor. Servera patén varm eller kall med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.