Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpuffar med chili

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Dessa uppskattade munsbitar bör du göra många av! Servera som drinktilltugg eller som förrätt med en krispig sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut smördegen ur frysen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje kycklingfilé i 3-4 bitar. Hacka koriander, vitlök, lök och chili grovt.
  2. Lägg kycklingbitarna i en matberedare tillsammans med bacon, vitlök, lök, koriander, chili, ägg, salt och peppar. Kör tills du har en fin färs. Lägg färsen i en plastpåse.
  3. Pudra lite mjöl på bakbordet så att inte smördegsplattorna klibbar fast. Kavla ut plattorna till rektanglar, ca 20x6 cm.
  4. Klipp ett hål i plastpåsen, ca 1 cm i omkrets. Spritsa sedan ut smeten mitt på smördegen på längden. Pensla med lite uppvispad äggula på kanterna.
  5. Vik över degen och tryck längs med kanten. Tryck inte ihop ytterkanterna. Skär sedan varje rulle i 4-5 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Gör likadant med resten av degen och fyllningen.
  6. Pensla puffarna med resten av äggulan och dekorera med sesam- eller vallmofrön.
  7. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Servera varma eller kalla med sötsur sås eller sweet chilisås på flaska.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.