Dessa uppskattade munsbitar bör du göra många av! Servera som drinktilltugg eller som förrätt med en krispig sallad till.
Instruktioner
- Ta ut smördegen ur frysen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje kycklingfilé i 3-4 bitar. Hacka koriander, vitlök, lök och chili grovt.
- Lägg kycklingbitarna i en matberedare tillsammans med bacon, vitlök, lök, koriander, chili, ägg, salt och peppar. Kör tills du har en fin färs. Lägg färsen i en plastpåse.
- Pudra lite mjöl på bakbordet så att inte smördegsplattorna klibbar fast. Kavla ut plattorna till rektanglar, ca 20x6 cm.
- Klipp ett hål i plastpåsen, ca 1 cm i omkrets. Spritsa sedan ut smeten mitt på smördegen på längden. Pensla med lite uppvispad äggula på kanterna.
- Vik över degen och tryck längs med kanten. Tryck inte ihop ytterkanterna. Skär sedan varje rulle i 4-5 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Gör likadant med resten av degen och fyllningen.
- Pensla puffarna med resten av äggulan och dekorera med sesam- eller vallmofrön.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Servera varma eller kalla med sötsur sås eller sweet chilisås på flaska.
Publicerat den
24 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar