Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna på låg värme ca 20 minuter (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuk i smör eller olja. Salta.
  2. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor. Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna. Stek rullarna i smör/olivolja till fin färg runt om, 3-5 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan. Sätt på ett lock och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 minuter.
  4. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.