Den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.
Instruktioner
- Koka linserna på låg värme ca 20 minuter (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuk i smör eller olja. Salta.
- Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor. Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna. Stek rullarna i smör/olivolja till fin färg runt om, 3-5 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan. Sätt på ett lock och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 minuter.
- Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.
Publicerat den
6 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar