Både kyckling och vitlökskräm kan göras helt klara dagen före festen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader och sätt samtidigt in en långpanna med vatten. Putsa kycklingen fri från senor och brosk. Skär ett snitt på längden i filéerna. Banka ut dem med handen så att de blir plattare. Salta 1 tsk och peppra 1 krm på fileerna.
- Dela sparrisen på¨mitten och lägg tre stjälkar på varje kyckling. Skär bort ev utstickande sparrisstjälk.
- Rulla ihop kycklingen och lägg den på plastfolie.
- Forma som en smällkaramell. Upprepa processen med aluminiumfolie. Ugnsbaka i vattenbad mitt i ugnen ca 30 minuter tills innertemperaturen är 68 grader. Baka vitlöksklyftor samtidigt i ugnen, 15 minuter.
- Låt kycklingen kallna. Skär bort ändarna och skär 4 stubbar av varje filé.
- Skala och mosa ner vitlöken i crème fraichen. Smaka av med 1 krm salt och några varv med svartpepparkvarnen.
Publicerat den
1 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar