Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrulle med sparris och rostad vitlökscréme

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Både kyckling och vitlökskräm kan göras helt klara dagen före festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader och sätt samtidigt in en långpanna med vatten. Putsa kycklingen fri från senor och brosk. Skär ett snitt på längden i filéerna. Banka ut dem med handen så att de blir plattare. Salta 1 tsk och peppra 1 krm på fileerna.
  2. Dela sparrisen på¨mitten och lägg tre stjälkar på varje kyckling. Skär bort ev utstickande sparrisstjälk.
  3. Rulla ihop kycklingen och lägg den på plastfolie.
  4. Forma som en smällkaramell. Upprepa processen med aluminiumfolie. Ugnsbaka i vattenbad mitt i ugnen ca 30 minuter tills innertemperaturen är 68 grader. Baka vitlöksklyftor samtidigt i ugnen, 15 minuter.
  5. Låt kycklingen kallna. Skär bort ändarna och skär 4 stubbar av varje filé.
  6. Skala och mosa ner vitlöken i crème fraichen. Smaka av med 1 krm salt och några varv med svartpepparkvarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.