Läckra kycklingspett, här med en fräsch avokadosalsa.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i 8 stora tärningar. Lägg kycklingtärningarna i en skål som inte är av metall.
- Tillsätt kajennpeppar, paprikapulver, timjan, citronsaft och 1 msk olivolja. Blanda väl, täck över och marinera i kylen i tre timmar, gärna längre. Vänd kycklingen i marinaden då och då.
- Lägg träspetten i blöt ca 30 minuter så att de inte kan fatta eld vid tillagningen.
- Blanda under tiden avokado, rödvinsvinäger, koriander, salladslök och resten av olivoljan i en skål. Blanda försiktigt tills det är väl blandat och ställ åt sidan.
- Trä 4 tärningar kycklingkött på varje grillspett. Hetta upp grillen eller en grillpanna. Grilla spetten ca 12 minuter. Vänd dem då och då tills de är gyllene och brynta runtom. Servera genast tillsammans med avokadosalsan och en grönsallad.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar