Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med avokadosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra kycklingspett, här med en fräsch avokadosalsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 8 stora tärningar. Lägg kycklingtärningarna i en skål som inte är av metall.
  2. Tillsätt kajennpeppar, paprikapulver, timjan, citronsaft och 1 msk olivolja. Blanda väl, täck över och marinera i kylen i tre timmar, gärna längre. Vänd kycklingen i marinaden då och då.
  3. Lägg träspetten i blöt ca 30 minuter så att de inte kan fatta eld vid tillagningen.
  4. Blanda under tiden avokado, rödvinsvinäger, koriander, salladslök och resten av olivoljan i en skål. Blanda försiktigt tills det är väl blandat och ställ åt sidan.
  5. Trä 4 tärningar kycklingkött på varje grillspett. Hetta upp grillen eller en grillpanna. Grilla spetten ca 12 minuter. Vänd dem då och då tills de är gyllene och brynta runtom. Servera genast tillsammans med avokadosalsan och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.