Delikata spett med grönsaker och kyckling marineras i en smakrik marinad. Grilla spetten på kolgrillen eller i ugnen.
Instruktioner
- Skär varje kycklingbröst i 6-8 bitar, eller använd dig av kycklingfiléer och skär i bitar. Skala och pressa vitlöksklyftorna till marinaden. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en skål. Blanda väl. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Se till så att all kyckling täcks ordentligt. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen i 30 minuter.
- Skala löken och skär den i små klyftor. Ansa paprikorna och skär dem i 2½ cm stora bitar. Tänd grillen eller sätt på ugnens grill.
- Trä kyckling, lök, paprika på spetten. Kasta marinaden. Lägg spetten på grillgaller och grilla dem ca 10 cm från värmen i 10 minuter. Vänd på kycklingen och grilla tills den inte längre är rosa inuti.
- Det är även gott att laga spetten med bitar av fläskfilé
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar