Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Delikata spett med grönsaker och kyckling marineras i en smakrik marinad. Grilla spetten på kolgrillen eller i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingbröst i 6-8 bitar, eller använd dig av kycklingfiléer och skär i bitar. Skala och pressa vitlöksklyftorna till marinaden. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en skål. Blanda väl. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Se till så att all kyckling täcks ordentligt. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen i 30 minuter.
  2. Skala löken och skär den i små klyftor. Ansa paprikorna och skär dem i 2½ cm stora bitar. Tänd grillen eller sätt på ugnens grill.
  3. Trä kyckling, lök, paprika på spetten. Kasta marinaden. Lägg spetten på grillgaller och grilla dem ca 10 cm från värmen i 10 minuter. Vänd på kycklingen och grilla tills den inte längre är rosa inuti.
  4. Det är även gott att laga spetten med bitar av fläskfilé

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.