Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingvingar med sötstark dippsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den söta såsen är ljuvlig att doppa sojasalt knaprig kyckling i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.
  2. Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8-10 minuter. Låt svalna. Späd eventuellt med vatten.
  3. Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 minuter. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalt eventuellt.
  4. Servera vingarna med dippsåsen och eventuellt sallad, potatisklyftor, strips eller rostade rotfrukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.