Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyld äppelsoppa

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Servera den kylda soppan med en sked vaniljglass och rostad, härligt krispig vetelängd. Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, socker, vaniljstång och frön i en kastrull och koka i ett par minuter till en sockerlag.
  2. Låt lagen kallna och plocka upp vaniljstången.
  3. Mixa ihop sockerlag, äppelpuré, melon och lime och låt blandningen stå i kylskåp tills den är riktigt kall.
  4. Skiva upp vetelängd i centimetertjocka skivor och lägg dem på en plåt.
  5. Pensla ovansidan med smält smör, och rosta i ugn på 175 grader i 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.